Sunday, April 21, 2013

Seronok rupanya SG nih.

Fasal / Semester ni, saya ambil 2 madah=subjek , ثقافة اسلامية  dan مدخل الى علوم القرأن . 

Nak cerita sikit, masa sekolah menengah hatta untuk SPM sekalipun, saya tak melihat kepentingan untuk study group . Walaupun puas jugak umi dan kawan2 bagitau nak study group, saya tetap rasa macam lagi best jer study sorang2 nih. angguk pada yang rasa lagu nih. 


Namun, bila sampai kat sini, dengan semua subjek dalam Bahasa Arab, pada mulanya rasa macam boleh jer study sorang, tapi tak daya jugak, tak mampu hanya dengan kefahaman saya sendiri. 

Dah praktik 2 kali SG nih, yang paling best dapat kurangkan baca. sebab kita bahagi2 tajuk untuk setiap orang kan. jadi kita hanya baca satu tajuk ja. tapi 1 tajuk tu kita present lah yang terbaik ! janganla nak taknak ja, memang bikin panas la kan.  ^_^

and then, kalau saya tak faham or kawan kita sendiri tak faham dia sembang pasal apa, kita boleh tambah2 suka hati apa yang kita faham. oh ! begitu rupanya.

selamat berjaya, belajar lillahi ta'ala. semoga Allah redha dengan kita.





No comments: